Vinterevent 2023

Til Kobberhaugshytta, med overnatting fra lørdag til søndag, januar 2023

Tekst: Solvor

Endelig var vi der igjen, et av årets høydepunkt i Bevisst Aktiv, på overnattingstur til en av de betjente stuene i marka. Dette var første gang på Kobberhaugshytta, tidligere har vi vært på Kikkut.

Ti spente og ivrige medlemmer på tur. Endelig skiføre, noe som dessverre ikke alltid har vært en selvfølge. Vi spente på oss skiene ved Frognerseteren og gikk i flokk inn. En gikk til fots fra Elveli og en kom opp senere på kvelden, ikke alle kan gå på ski av forskjellige grunner og noen må jobbe, selv i helgene.

Flokken bevegde seg rykkvis innover i marka. Det var glatt, skien hadde en tendens til å gå i alle retninger. Bakkete er det også innover, det ble litt knall og fall. Selv klarte jeg å falle med baken rett i den lille elva som krysset skiløypa … Kanskje vi ikke er helt vant med å gå på ski med sekk pakket for overnatting?

Vel framme fant vi fram til rommene våre og kledde oss for bålkos ved gapahuken før middag. Vår mentor Anne, kan ordne så det blir god stemning og med god hjelp fra alle, ble det et stort bål med grilling av pølser, musikk og nyttårstanker:

1. Just do it
2. Ta push ups 
3. Vær snill
4. Bestem deg for en ting som gjør DEG godt og gjør det hver dag.

Senere fikk vi servert en deilig tre retters middag av vertskapet på Kobberhaugshytta. Vi koste oss med skravling om løst og fast og en morsom liten quis. Etterpå trakk vi oss tilbake til noen gode sofaer i nybygget, der vi også overnattet. Ikke noe dans og støy på rommet denne gangen, det fikk vi gjort oss ferdige nede ved bålet. Vi er en lystig gjeng som er svært glade for felleskapet vi har.

Dagen etter våknet vi opp til vinterland, så heldige, masse ny deilig snø! Hjemturen gikk vi i mindre grupper, noen gikk mot Sognsvann og noen tilbake til Frognerseteren.

Au, au så støl jeg ble av den turen, men det er jo også litt av meningen!